Equine Touch

Wat is Equine Touch?
Equine Touch is een zachte holistische techniek waarbij volgens een patroon van specifieke bewegingen het volledige paard behandeld word. 
Deze bewegingen worden uitgevoerd over de zachte weefsels als fascia, bindweefsel, gewrichtscapsules, ligamenten, spieren en pezen. Hierbij word gebruik gemaakt van meridiaan lijnen en acupressuurpunten. 
Het is de bewegingen die Equine Touch zo uniek maakt, deze worden uitgevoerd door vingers en duimen en zijn volledig in harmonie met mijn lichaam en dat het van het paard.
Een behandeling is zonder oordeel, hierin worden geen diagnoses gesteld. Doormiddel van een behandeling komen probleemgebieden naar voren. Equine touch zet aan tot het autonome zenuwstelsel welke verantwoordelijk is voor regeneratie en herstel.

Wat doet Equine Touch?

Equine Touch kent vele voordelen, het is zowel een cadeautje voor je paard om een behandeling te ontvangen als dat het voor mij is een behandeling te mogen geven. 
Ander voordelen van een behandeling zijn het reduceren van spierspanning en stijfheid door myo-fasciale releases. Het ontspant en ontgift na ziekte of inspanning en stimuleert herstel bij blessure en spieratrophy. Ook verlaagt het de pijnspiraal. Het werkt stimulerend en ontgiftend voor paarden die op boxrust staan, door het stimuleren van de circulatie en het lymfatisch systeem word herstel bevorderd. 
Het atletisch vermogen van (sport)paarden word door een behandeling gestimuleerd en de bewegingsruimte geoptimaliseerd. 
Equine Touch brengt op een holistische wijze het lichaam opnieuw in balans, na aanpassingen en/-of correcties door bijvoorbeeld een hoefsmid, tandarts, chiropractor ect. 

Een behandeling

Bij een eerste sessie start ik altijd met een analyse. Alle dingen in de omgeving van een paard hebben invloed op hem/haar. 
Een eerste sessie zal dan ook langer duren 1,5 tot 2 uur. Elke vervolgsessie duurt ca 1uur (afhankelijk van het paard). 

Ervaring leert dat met 3 behandelingen, elk met een tussentijd van 1-4 weken een duidelijke verandering word gezien en probleemgebieden terug in balans komen. Waarna een onderhoudsprogramma voorgesteld zal worden.

In het geval van ernstige of langdurige problemen kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. 
De bevindingen van de behandeling van het paard worden vast gelegd. Daar waar nodig, zal ik uiteraard adviseren.

Voor wie?
Equine Touch is een cadeautje voor je paard. Daarmee is het geschikt voor alle paarden en werkt het heel mooi samen met verschillende andere therapieën.

Vragen?

Stel ze gerust

Dit kan via de contactpagina op deze website hier.

Terug naar overzicht
Contact

Route / werkgebied. Wij behandelen altijd op locatie vanuit Weert, Limburg in aangrenzende plaatsen: Nederweert, Stramproy & Ospel. Kelpen, Leveroy, Swartbroek, Tungelroy, Haler, Neeritter, Hunsel & Ittervoort. Via de N280; Rijksweg-Noord nabij Roermond, Herten, Beegden, Horn, Haelen, Baexem & Heythuysen. Uiteraard ook in Maasbracht, Heel, Panheel Thorn & Wessem. Provincie Noord-Brabant vanuit Weert via de A2: Maarheeze, Budel, Soerendonk, Leende, Heeze & Valkenswaard. Tot slot via de N266 zijn wij ook werkzaam in Someren, Meijel, Asten, Liessel & Lierop.

T 0631183474
E info@bodyreleasebykelly.nl